Kezdőlap » Egy kis város lakosságával nőtt a foglalkoztatottak száma egy hónap alatt
Gazdasági hírek

Egy kis város lakosságával nőtt a foglalkoztatottak száma egy hónap alatt

A foglalkoztatottak száma egy kisváros lakosságával nőtt júliusban az előző hónaphoz képest – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkozástatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a KSH legfrissebb adataira reagálva.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteki közlése szerint júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma. A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve.
    
Bodó Sándor a KSH adatai alapján elmondta, az elsődleges munkaerőpiacon 75 ezerrel nőtt, a külföldön dolgozók körében 16 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság. Mindez az államtitkár szerint azt jelenti, hogy a külföldről hazatérő magyarok nagy része el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon.
    
Az államtitkár közölte, terveik között szerepel, hogy olyan belső képzéseket indítsanak az adott munkahelyeken, amelyek „még akkor segítenek, amikor nem történik meg a baj, akkor segítenek, amikor a munkavállalók még a munkahelyen vannak, de már látható, hogy megváltozik a munkaerőpiac, új kihívásokra van szükség és új szakmát kell tanulni”, ezért hamarosan nagy összegű programot fognak meghirdetni a munkahelyek biztonsága érdekében.

2021. augusztus 27.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS