Kezdőlap » Rekordév elé néz a német vegyipar
Gazdasági hírek

Rekordév elé néz a német vegyipar

A második negyedévben ráerősített a német vegyipar a pozitív évkezdetre és az első hat hónap eredménye alapján rekordév elé néz az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a VCI szerint.

Christian Kullmann, a VCI (Verband der Chemischen Industrie e.V.) elnöke elmondta, hogy az év első hat hónapjában a magasabb áraknak és az 5,9 százalékkal megemelkedett termelésnek köszönhetően 12 százalékkal 111 milliárd euróra emelkedett a német gazdaság harmadik legnagyobb ágazatának forgalma. Az egész évre a VCI így 211 milliárd eurós rekordforgalmat vár. Az eddigi rekord a 2018-as 203 milliárd eurós forgalom volt. A 2020-as járványévben a német vegyipar 190 milliárd eurós forgalmat bonyolított.
    
A vegyipari ágazatban minden szakmai területen nőtt a termelés, a legnagyobb mértékben az alapanyagoké. A műanyaggyártás termelése például több mint húsz százalékkal emelkedett, de a speciális vegyszerek termelése is 8,7 százalékkal nőtt. A gyógyszeripar termelése mindössze 1,4 százalékkal nőtt az első hat hónapban az egy évvel korábbihoz képest, a háztartási vegyszereké, a mosószerek és szappanok forgalma viszont 1,8 százalékkal csökkent.

2021. augusztus 22.

(MTI/dpa)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS