Kezdőlap » A játékfejlesztő Embracer csoport felvásárolja a magyar DIGIC 3D animációs filmstúdiót
Pénzügy

A játékfejlesztő Embracer csoport felvásárolja a magyar DIGIC 3D animációs filmstúdiót

A svéd Embracer Group AB megállapodást kötött a magyar DIGIC Holdings Kft. 100 százalékának megvásárlásáról, a tranzakciót többek között még az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) is jóvá kell hagynia

A DIGIC 20 éves múltra visszatekintő, 3D animációs filmstúdió, amelyet Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna alapított. Az Embracer csoport közel 400 fős magasan képzett csapattal bővül az akvizícióval. A DIGIC felvásárlásába a DIGIC leányvállalatai, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak.

A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják – közölték. A tranzakció értékét kereskedelmi okokra hivatkozva nem hozzák nyilvánosságra.
Közleményük szerint a DIGIC irányítását az alapító Rabb Sándor Alex tovább folytatja. A vállalat világszerte ismertté vált a videojáték-iparban, játékfilmekben és reklámokban használt, többszörösen díjnyertes 3D animációval.

Az Embracer csoporton belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a DIGIC megtartja jelenlegi működését – írták.
A svéd Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes-, konzolos- és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata. A csoport több mint 250 franchise-al rendelkezik, mint például a Saints Row, a Goat Simulator, a Dead Island, a Darksiders, a Metro, a World War Z és a Borderlands.

A svédországi Karlstadban található Embracer Group 8 üzletágával globálisan jelen van, ezek a THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment és Easybrain. A csoportnak 86 belső játékfejlesztő stúdiója van, és több mint 9000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 40 országban.
A DIGIC felvásárlásával egyidőben az Embracer Group portfóliója az alábbi stúdiókkal bővült: Dark Horse Comics, Perfect World Entertainment, Shiver Entertainment, Spotfilm Networx.

Azt is közölték, hogy a DIGIC mintegy nettó 240 millió svéd korona (töb mint 8,5 milliárd forint) árbevételt fog elérni idén, 50 millió korona üzemi eredmény mellett.

2021. december 31.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS