Kezdőlap » Jól kerestek az amerikai bankvezetők tavaly
Pénzügy

Jól kerestek az amerikai bankvezetők tavaly

Tavaly a három vezető amerikai bank, a Morgan Stanley, a Goldman Sachs és a JPMorgan Chase vezetőjének juttatása jelentősen nőtt, miközben az általuk irányított pénzintézetek is kimagaslóan nagy profitot értek el 2021-ben.

A Morgan Stanley vezérigazgatója, James Gorman tavalyi kompenzációs csomagja mintegy 35 millió dollár (11,2 milliárd forint) volt, 6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi 33 millió dollárt. Javadalmazása részvények formájában körülbelül 25 millió dollár volt, készpénzben pedig mintegy 10 millió dollár. Gorman tavalyi jövedelme a legmagasabb volt azóta, hogy 2010-ben a bank élére kerül. A Morgan Stanley adózott eredménye 37 százalékkal, 15 milliárd dollárra nőtt tavaly.

A Goldman Sachs Group azt közölte, hogy vezérigazgatója, David Solomon kompenzációs csomagja 2021-ben megduplázódott, 35 millió dollárra (11,2 milliárd forint) emelkedett az egy évvel korábbi 17,5 millió dollárról. A Goldman Sachs 2021-ben 21,6 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 9,5 milliárd dollárral.
    
A JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon tavalyi kompenzációs csomagja 34,5 millió dollár (11,07 milliárd forint) volt, ami 3 millió dollárral múlta felül az egy évvel korábbit. A JPMorgan rekordnagyságú, 48,3 milliárd dollár profittal zárta a tavalyi évet, ami csaknem harmadával volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

2022. január 31.

(MTI/TASZSZ)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS