Kezdőlap » Erőteljes volt az élénkülés a magyar ingatlanbefektetési piacon idén
Ingatlan

Erőteljes volt az élénkülés a magyar ingatlanbefektetési piacon idén

Erőteljesen élénkült a magyar ingatlanbefektetési piac 2021-ben, a befektetések volumene eléri az 1,23 milliárd eurót, ami 21 százalékos növekedés az előző évhez képest – közölte legfrissebb kutatása alapján a CBRE hétfőn az MTI-vel.

A nemzetközi ingatlantanácsadó összefoglalója alapján továbbra is az irodai szegmens a legnépszerűbb, ami a teljes befektetési volumen mintegy 80 százalékát teszi ki, ezt az ipari ingatlanok követik az évi volumen mintegy 12 százalékával. A hazai befektetők megőrizték vezető szerepüket, a teljes volumen 70 százalékában érintett magyar befektető. A fennmaradó tranzakciók nyugat-európai és regionális vásárlók között oszlottak el.
    
A CBRE előrejelzése szerint 2022-ben az összesített európai kereskedelmi ingatlanbefektetések növekedése elérheti az 5 százalékot, ami a világjárvány előtti értékekhez közelít. A lakossági és logisztikai ingatlanok iránti kereslet várhatóan továbbra is erős marad, a bérlői igény és a kiemelt ingatlanok korlátozott készlete pedig élénkíti az irodák iránti befektetői keresletet. A budapesti irodafejlesztések elmaradnak a várakozásoktól, az idei 101 ezer négyzetméteres terület 2020-hoz képest 56 százalékos visszaesést jelent. Jövőre a fejlesztések nagysága az előrejelzések szerint 243 ezer négyzetméter lesz.

2021. december 20.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS