Kezdőlap » Elindult az új kibocsátású AutoWallis-részvények jegyzése az OTP Banknál
Pénzügy

Elindult az új kibocsátású AutoWallis-részvények jegyzése az OTP Banknál

Hétfőn elindult az AutoWallis nyilvános részvénykibocsátása, 107-122 forint között juthatnak az AutoWallis által újonnan kibocsátott részvényekhez azok a lakossági befektetők, akik november 9-ig az OTP Banknál leadják jegyzési igényüket – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az AutoWallis a lakossági és az intézményi befektetőktől 6-8 milliárd forint közötti forrásbevonást tervez. Részben ebből kivánják finanszírozni a 2025-ig tervezett, 16-38 milliárd forint értékű akvizíciókat, üzletfejlesztéseket. Az Autowallis a lakossági értékesítésből 1-1,5 milliárd, míg az intézményiből 5-6,5 milliárd forint közötti bevételt vár. A közlemény szerint a társaság túljegyzésnél maximum 93 457 943 darab új részvényt értékesít.
    
A lakossági befektetők a részvényjegyzési igényeket a kizárólagos forgalmazóként eljáró OTP Bank kijelölt fiókjaiban vagy akár telefonos ügyfélszolgálaton és online is leadhatják, amennyiben a banknál rendelkeznek értékpapírszámlával. Az intézményi befektetők pedig  november 2-9. között jegyezhetnek AutoWallis részvényeket.
    
Kiemelték, a vállalat dinamikus növekedését az elmúlt években tapasztalt pozitív folyamatok és sikeres tranzakciók támogatják, amelyeknek köszönhetően az AutoWallis a 2020-ban elért 88 milliárd forintos árbevételét az idei év végére több mint megduplázhatja, míg a további organikus növekedésnek és az évi 1-2 tranzakciónak köszönhetően a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd fölé növelheti az évtized közepére.
    
Az AutoWallis az autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatási tevékenységével a kelet-közép-európai régió 14 országában van jelen. A vállalat egyrészt szolgáltatási portfoliójának bővítését, másrészt meglévő kiskereskedelmi tevékenységének földrajzi kiterjesztését tervezi a következő években, harmadrészt pedig nagykereskedelmi tevékenységét akarja tovább erősíteni.
    
Felidézték, hogy a Magyar Nemzeti Bank október 13-án hagyta jóvá a társaság nyilvános részvénykibocsátási tájékoztatóját. Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papírok ára hétfőn délelőtt 123 forint volt, ami a pénteki záráráshoz képest 1,23 százalékos emelkedés. A részvények legalacsonyabb árfolyama 76 forint, legmagasabb 135 forint volt az elmúlt évben.

2021. október 25.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS