Kezdőlap » Nőtt az Otthon Centrum csoport árbevétele és nyeresége az első fél évben
Pénzügy

Nőtt az Otthon Centrum csoport árbevétele és nyeresége az első fél évben

Az Otthon Centrum (OC) csoport nettó árbevétele 2,83 milliárd forint volt az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakban elért 1,94 milliárd forint után, az adózott eredmény az első hat hónapban meghaladta a 461 millió forintot, míg az előző év első fél évében 189 millió forintot tett ki – tette közzé a társaság a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült konszolidált féléves jelentésében, a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az indoklás szerint a növekedés oka elsősorban az, hogy tavaly a tavaszi időszakot erősen sújtották a koronavírus-járvány miatti lezárások, amelyek hatását leginkább az ingatlanközvetítési tevékenység árbevételén érezték. A társaság jelezte, hogy a válságra általános költségcsökkentéssel reagáltak, ugyanakkor a nehezen pótolható, árbevételt generáló értékesítési csapatok megtartását próbálták átmeneti kiadásokkal segíteni. A jelentés szerint az átalakított oktatási és értékesítési rendszer jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2020. második fél évében már a korábban megszokott szinten tudott működni a cégcsoport.
    
Megjegyezték azt is, hogy az idei első félévi időszak minden tekintetben rekordnak számít. Az első hat hónap értékesítési mutatói, valamint a harmadik negyedéves tapasztalatok alapján a cégcsoport hasonlóan sikeres második fél évet vár az ingatlan- és a hitelközvetítés piacán is – közölte az OC.

2021. október 1.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS