Kezdőlap » Magyar szakember felel a Mastercard hordozható fizetési eszközeinek európai terjesztéséért
Pénzügy

Magyar szakember felel a Mastercard hordozható fizetési eszközeinek európai terjesztéséért

Szendrei Szabolcsot nevezte ki a Mastercard a hordozható fizetési eszközök (wearable payment devices) elterjesztéséért Európában – közölte a társaság az MTI-vel.

A hordozható fizetési eszközök használata dinamikusan bővül, köszönhetően annak, hogy folyamatosan növekszik az elérhető eszközök- és az érintésmentes terminálok száma egyaránt. Tipikus felhasználási területek az okos-, sport- és divatórák, illetve az egyéb kiegészítők, például gyűrűk, kulcstartók és karkötők. Európában már több mint 40 országban van lehetősége a Mastercard kártyabirtokosoknak, hogy bankkártyájukat órákba és egyéb eszközökbe regisztrálják.
    
A magyarországi elterjedést segíti, hogy a Mastercard programjával is jelentősen, mintegy 100 ezer terminállal nőtt a kártyaelfogadó terminálok száma Magyarországon az elmúlt két évben, ez a növekedés pedig az egyik legnagyobb Európában. Az infrastruktúra fejlesztési programot 2019 őszén indította el a cég annak érdekében, hogy három év alatt megduplázzák a hazai kártyaterminálok számát.
    
A Printec kutatócég adatai szerint a hordozható eszközökkel történt fizetések globálisan négyszeresére nőttek 2017-2020 között. A Juniper idén júliusban publikált felmérése alapján pedig Kelet- és Közép-Európában 30 szoros növekedést várható 2021-2026 között. Az okoseszközökkel történő biztonságos fizetést a Mastercard tokenizációs technológiája biztosítja, amelynek révén az eredeti bankkártyaszám helyett egy egyszerhasználatos token vesz részt a tranzakcióban – áll a közleményben.

2021. október 1.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS