Kezdőlap » Kínában nőtt a személyautók értékesítése az idei első nyolc hónapban
Gépjármű

Kínában nőtt a személyautók értékesítése az idei első nyolc hónapban

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 17,1 százalékkal több autót adtak el az idei első nyolc hónapban, mint a tavalyi azonos időszakban.

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) szerdán azt közölte, hogy a január-augusztus közötti időszakban az ázsiai országban 12 millió 900 ezer autót értékesítettek, ami éves összevetésben 17,1 százalékos növekedés. A New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek nyolchavi eladása 1 millióval haladta meg az egy évvel korábbit, 54 százalékban járultak hozzá az összes autóra vonatkozó eladásnövekedési számhoz.
    
Kínában augusztusban 1 millió 450 ezer autót értékesítettek, ami 14,7 százalékos esés éves és 3,3 százalékos csökkenés havi összevetésben. A CPCA kimutatása szerint augusztusban a Tesla 44 ezer 264, Kínában gyártott autót értékesített, ebből 31 ezer 379 került exportra. A kínai BYD 60 ezer 858 elektromos járművet, míg a General Motors és a helyi SAIC Motor vegyes vállalkozása 43 ezer 783 elektromos autót adott el.

2021. szeptember 8.

(MTI/Hszinhua)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS