Kezdőlap » Közel rekordmértékben drágultak a lakóingatlanok augusztusban az Egyesült Államokban
Ingatlan

Közel rekordmértékben drágultak a lakóingatlanok augusztusban az Egyesült Államokban

Közel rekordmértékben drágultak a lakóingatlanok augusztusban az Egyesült Államokban, ami továbbra is arra vezethető vissza, hogy a kereslet erős, a kínálat viszont szűkös, így a vásárlók között dúló licitháborúk még inkább felverik az árakat.

Az egész amerikai piacot lefedő S&P CoreLogic Case-Shiller index éves összevetésben 19,7 százalékkal emelkedett augusztusban az előző hónapban mért 20 százalék növekedés után. Az amerikai lakásárak változását számszerűsítő index megalkotása, 1987 óta a júliusihoz hasonló erős ütemet még egyszer sem mutattak ki. A húszas csoportban ismét – immár a 27. egymást követő hónapban – Phoenixben drágultak a legnagyobb mértékben a lakóingatlanok, 33,3 százalék volt az emelkedés éves összevetésben, majd San Diego következett 26,2 százalékkal, a harmadik helyre pedig Tampa került 25,9 százalékkal.
    
A rekordalacsony jelzáloghitel-kamatoknak köszönhetően az amerikai ingatlanpiac túlnyomórészt sértetlenül vészelte át a koronavírus-járványt. Az árakat továbbra is fölfelé hajtja az, hogy az erős kereslet jelentősen meghaladja a szűkös kínálatot. Egy-egy lakóingatlan a piacra kerülés után jellemzően 17 napon belül gazdát cserél – mutatta ki az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) egy nemrég ismertetett jelentésében.

2021. október 31.

(MTI/AP/Reuters)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS