Kezdőlap » Németországban csökkent a munkanélküliek száma októberben
Gazdasági hírek

Németországban csökkent a munkanélküliek száma októberben

A becsültnél jelentősebben csökkent a munkanélküliek száma Németországban októberben, míg a munkanélküliségi ráta a várt szintre süllyedt.

A német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) csütörtökön közölte, hogy a munkanélküliek száma tavaly december óta a legnagyobb mértékben, 39 ezerrel, 2 millió 466 ezerre esett. Az elemzői várakozások átlagában kisebb, 20 ezer fős csökkenés szerepelt. Októberben a munkanélküliségi ráta 5,4 százalékra süllyedt a szeptemberi 5,5 százalékról. Egy évvel korábban, tavaly októberben 390 ezerrel több, 2 millió 856 ezer munkanélkülit tartottak nyilván, ekkor a munkanélküliségi ráta 6,2 százalék volt.
    
Tavaly a június-augusztusi három hónapos időszakban állt csúcson, 6,4 százalékon a munkanélküliségi ráta, júniusban a munkanélküliek száma 2 millió 941 millió, júliusban 2 millió 924 millió, augusztusban pedig 2 millió 915 ezer volt. A német kormány az idei évre vonatkozó GDP-növekedési várakozását szerdán 2,6 százalékra rontotta az eddig becsült 3,5százalékról. Tavaly a német gazdaság teljesítménye 4,9 százalékkal csökkent.

2021. október 28.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS