Kezdőlap » Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium
Gazdasági hírek

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a termet a BKSZC a Legrand Magyarország Zrt.-vel közösen alakította ki.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a szaktanterem átadásán elmondta, a szakképzés, a gazdaság területén olyan nagy léptékben haladnak a fejlesztések, valamint olyan gyorsan változik a technológia és a technika, hogy az iskolák ezzel képtelenek lépést tartani. Ezért szükséges, hogy a vállalatok hozzák be az iskolákba a tudásukat. Ezen felül az oktatás rendszerébe fontos olyan eszközöket behozni, amelyek lehetőséget teremtenek az új tartalmak megjelenítésére a képzésben. Ez a most bejelentett fejlesztés is erre példa.
    
Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja elmondta, a centrum már víziójában is megfogalmazta, hogy vállalatokkal együttműködve szeretnének olyan innovatív képzéseket adni a diákoknak, ami versenyképes tudást biztosít számukra a munkaerőpiacon. Közölte, a Legrand Zrt.-vel 2015-2016 óta tart az együttműködés, ennek részeként – a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban – az elmúlt években a most átadott szaktanteremmel együtt 3 új terem készült el, a fejlesztések értéke együttesen 110 millió forint.
    
A Legrand Zrt.-vel való együttműködés eredményeként a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban kialakították az Euroskillsen induló versenyző felkészítését szolgáló termet, a KNX-termet, ahol a diákok az okos eszközök, okos otthonok programozási megoldásairól tanulnak, illetve a most átadott erősáramú szaktantermet, ahol villanyszerelőket és technikusokat képeznek.
    
Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, a vállalat az épületek elektromos és digitális infrastruktúrájával foglalkozik, 1992 óta vannak jelen Magyarországon. A sajtótájékoztató végén a 3 terem közös működtetéséről együttműködési szerződést írt alá Bánátfy Andrea, a BKSZC főigazgatója, Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja és Károlyi László.

2021. október 15.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS