Kezdőlap » Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie
Gazdasági hírek

Nem kötelező minden vendéglátásban dolgozónak képesítéssel rendelkeznie

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét azért, hogy 2021. október 13-tól a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kelljen képesítéssel rendelkeznie – közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

Hozzátették, a kormány kiemelten fontosnak tartja a hazai vállalkozások támogatását és a gazdasági szereplők működési stabilitásának megőrzését. A képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre – írták.

Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban a tárca módosította a szabályozást. A módosítás lényege, hogy a jövőben nem kötelező a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben dolgozó valamennyi munkavállalónak szakképesítéssel rendelkeznie. A büfétermékek (például a lángos, a palacsinta, a melegszendvics) elkészítése és forgalmazása pedig egyáltalán nem lesz képesítéshez kötött tevékenység.

2021. október 13.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS