Kezdőlap » CMG olimpiai tévécsatornák működtetéséről szóló tanácsülést rendeztek Pekingben
Egyéb kategória

CMG olimpiai tévécsatornák működtetéséről szóló tanácsülést rendeztek Pekingben

Október 11-én Pekingben tartották a CMG olimpiai TV-csatornák működtetéséről szóló tanácsülést. A CMG lesz a világon az első műholdas közvetítésű 24 órás 4K sportcsatorna.

A tanácsülésen Shen Haixiong (Sen Haj-hsziung), a CMG vezetője a NOB illetékes képviselőivel, sportszakértőkkel és kínai sportolókkal folytatott eszmecserét az olimpiai TV-csatorna előkészületeiről.

A CMG, mint a NOB régi együttműködő partnere és Kína legismertebb sportesemény-közvetítő platformja is egyben, előkészületeket tett az olimpiai TV-csatorna működtetésére vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban Shen Haixiong megjegyezte, hogy a CMG fejlett közvetítési technikával és innovatív, multimédiás módszerekkel készen áll az olimpiai játékok közvetítésére.

Jelentések szerint, a tokiói olimpia idején a CMG-hez tartozó CCTV-1, 2, 5, 5+, News-, 4K TV csatornákon és különböző online platformokon keresztül közvetítették az olimpiai sporteseményeket. A pekingi téli olimpia alatt a CMG ezeken kívül még, az „5G+4K/8K+AI” stratégia keretében, a multimédiás lehetőségek előnyeit kihasználva, egy teljesen új élményt is kínál majd a nézőknek.

Fontos megemlíteni, hogy a HD 8K digitális közvetítési technológia széles körben felhasználható lesz a 2022-es pekingi téli olimpia idején. Ennek köszönhetően, mind a kínai, mind pedig a külföldi nézők, az eddiginél sokkal jobb minőségű közvetítést nézhetnek, s így még jobban élvezhetőek lesznek az olimpiai sportesemények.

Az olimpiai sportcsatorna része a CMG Sport TV csatorna és egy digitális platform is. A TV csatorna a CCTV-16 logóját használja. A digitális platform azonban számítógépen, applikációkon, a WeChaten és Mikroblogon is elérhető lesz. Jelenleg a CMG teljes erővel folytatja az olimpiai játékok népszerűsítését és a televíziós közvetítések előkészületeit – tette hozzá Shen Haixiong.

A CMG nagyra értékeli a NOB-hoz fűződő stratégiai együttműködést. Az olimpiai TV csatornák működtetése elsőként szolgálja majd a közelgő pekingi téli olimpiát és paralimpiát – nyilatkozta Shen.  

2021. október 12.

(China Media Group) 

(x)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS