Kezdőlap » Több mint egy évtizedes mélypontra zuhantak az Evergrande részvényei
Gazdasági hírek

Több mint egy évtizedes mélypontra zuhantak az Evergrande részvényei

Több mint egy évtizedes mélypontra zuhantak az eladósodott China Evergrande Group kínai ingatlanfejlesztő részvényei a hongkongi tőzsdén a hétfői kereskedésben.

Az Evergrande árfolyama 10,63 százalékos mínuszban, 2,27 hongkongi dolláron zárt hétfőn. A napi mélypontján a részvények értéke 18,90 százalékkal zuhant 2,06 hongkongi dollárig, amely a legalacsonyabb érték volt 2010 májusa óta. Az utóbbi 52 hét alatt 2,06 és 20,40 hongkongi dollár között mozgott az árfolyam. A vállalat vasárnap közölte, hogy a befektetők felé felgyülemlett tartozásaikat elkezdték ingatlanok formájában törleszteni.
    
Jelentések szerint az Evergrande-re több mint 300 milliárd dollárnyi adósságtörlesztése vár. A vállalatnak szeptember 23-ai határidővel 83,5 millió dollár kamatot kellene fizetnie a 2022 márciusában lejáró kötvényei után, szeptember 29-én esedékes továbbá 47,5 millió dollárnyi kamat kifizetése is a 2024 márciusában lejáró kötvényekre.
    
A Kínai Kommunista Párt lapja, a Zsenmin Zsipao (People’s Daily) által kiadott Global Times című kínai lap főszerkesztője múlt csütörtökön a Kínában népszerű WeChat közösségi alkalmazáson közzétett bejegyzésében úgy vélekedett, hogy az Evergrande nem „túl nagy ahhoz, hogy hagyják csődbe menni”. Az amerikai bankválság idejéből származó kifejezéssel a főszerkesztő a kínai sajtókörökből elsőként foglalt úgy állást, hogy valószínűtlen lenne egy kormányzati mentőakció a vállalat megsegítésére.

2021. szeptember 20.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS