Kezdőlap » Műszaki pályaválasztási programsorozat indult az iskolások számára
Gazdasági hírek

Műszaki pályaválasztási programsorozat indult az iskolások számára

Az iskolásokat célozza a Mi a pálya? című műszaki pályaválasztási programsorozat, amely szerdán indult el Budapesten és az ország több városát is érinti – közölte a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az eseményt, amelyre csaknem 10 ezer fiatalt várnak, az MEE szervezte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével. A roadshow idei első, budapesti állomásának az E.ON Hungária Csoport Tromos sporttelepe ad otthont szerdán és csütörtökön. A rendezvényen a fiatalok a műszaki ágazatok kiemelkedő vállalataival, valamint a műszaki szakembereket képző középiskolák és felsőoktatási intézmények képviselőivel is találkozhatnak, hogy pontos képet kapjanak a különböző képzési lehetőségekről.
    
A Mi a pálya programsorozat Budapestet követően ellátogat még idén Debrecenbe, Szegedre, Miskolcra, Pécsre és Győrbe. A részvétel a rendezvényen minden helyszínen ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: miapalya.mee.hu oldalon olvasható. A közlemény szerint a programsorozat hét évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pályák iránt.
    
Minderre azért van szükség, mert az utóbbi években kirobbanó munkaerő-kereslet jellemzi a műszaki pályákat, és a trendek azt mutatják, hogy a megnövekedett igénnyel tartósan lehet számolni. Ugyanakkor példaként említették, hogy míg évente legalább hatszáz, a fenntartható energiatermelés kihívásait és azok műszaki megoldásait is ismerő, új villanyszerelőre lenne szükség országosan, ezzel szemben alig több mint háromszáz diák végez jelenleg a szakmát oktató középiskolákban.

2021. szeptember 16.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS