Kezdőlap » Lengyelországban 2 százalékkal csökkent az új járművek eladása augusztusban éves szinten
Gépjármű

Lengyelországban 2 százalékkal csökkent az új járművek eladása augusztusban éves szinten

Lengyelországban a pandémia által már kevésbé érintett tavaly augusztushoz képest 2 százalékkal kevesebb, 38 ezer 768 új autót és kisteherjárművet adtak el az idén augusztusban, miután júliusban még 8 százalékos éves szintű növekedést regisztráltak.

A SAMAR lengyel autóipari piackutató intézet adatai szerint júliussal összevetve augusztusban 12,7 százalékkal esett az eladott járművek száma. Az idei első nyolc hónapban értékesített új autók és kisteherjárművek száma 363 ezer 956 volt, 24,5 százalékkal több a tavaly azonos időszakinál. Lengyelországban tavaly 488 ezer új járművet helyeztek forgalomba, 22 százalékkal kevesebbet a 2019-esnél.
    
A SAMAR azzal számolt, hogy az idén 12 százalékkal, 480 ezerre nő az új személyautók értékesítése az év elején várt 9,9 százalékos bővüléssel szemben. A kisteherautók értékesítésére vonatkozó várakozásán is javított a SAMAR, legfrissebb előrejelzése szerint az eladási szám 17,4 százalékkal, 70 ezerre emelkedik az eddig becsült 14 százalékos növekedés helyett.

2021. szeptember 6.

(MTI/PAP)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS