Kezdőlap » Négyezren cserélték le 3G-s telefonjukat modernebbre
Gazdasági hírek

Négyezren cserélték le 3G-s telefonjukat modernebbre

Már több mint négyezer igényt regisztrált a február közepén indult mobilkészülékcsere-támogatási programjában a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Ezek közel 90 százalékát már elfogadták és a támogatást elszámolták, 10 százaléknál pedig hiánypótlásra van szükség – közölte a Világgazdasággal az NMHH.

A legtöbben Budapesten, illetve a megyeszékhelyeken és egyéb városokban éltek a telefoncsere lehetőségével. A megyék közül Hajdú-Bihar, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb az igénylések száma, míg a legkevesebb csere eddig Tolna és Nógrád megyében volt. Az új cserekészülékek átlagára 55 ezer forint körüli.
    

A csereprogramban az vehet részt, aki rendelkezik olyan 3G-s készülékkel, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra vagy sms küldésére, illetve fogadására használt. A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G technológiát, és az így felszabadult frekvenciasávokat kapacitásbővítésre, korszerűbb technológiák bevezetésére használják. Májustól következhet a még régebben gyártott 2G-s készülékek cseréje is – olvasható a lapban.

2022. április 3.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS