Kezdőlap » Jelentősen nőtt az 5G mobiltelefonok kiszállítása Kínában az első kilenc hónapban
Gazdasági hírek

Jelentősen nőtt az 5G mobiltelefonok kiszállítása Kínában az első kilenc hónapban

Kínában több mint 70 százalékkal nőtt az 5G rendszerű mobilkészülékek kiszállítása az első kilenc hónapban éves összevetésben.

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) hétfőn azt közölte, hogy január-szeptemberben 183 millió 5G mobilkészüléket szállítottak ki, ami 70,4 százalékos növekedés a tavaly azonos időszakival összevetve. A vizsgált időszakban a kiszállított összes mobilkészülék 73,8 százaléka volt 5G rendszerű.
    
A szeptember végéig tartó kilenc hónapban kiszállított valamennyi mobilkészülék száma 249 millió volt, 10,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Szeptemberben összesen 21,44 millió mobilkészüléket szállítottak ki, 8,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, ezen belül ugyanakkor az 5G rendszerűeké 8,1 százalékkal, 15,12 millióra nőtt. A CAICT kimutatása szerint az első kilenc hónapban Kínában kiszállított összes mobilkészülék mintegy 90 százaléka volt kínai márkájú.
    
Tavaly összesen 308 millió készüléket szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évinél, a csökkenés elsősorban a koronavírus-járvány számlájára írható. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor a gazdaság növekedésének lassulása okozta a visszaesést.

2021. október 25.

(MTI/Hszinhua)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS