Kezdőlap » A budapesti irodapiac továbbra is tükrözi a pandémia okozta bizonytalanságot
Ingatlan

A budapesti irodapiac továbbra is tükrözi a pandémia okozta bizonytalanságot

A budapesti irodapiac 2021 harmadik negyedéves eredményei továbbra is tükrözik a pandémia okozta bizonytalanságot, a piaci kereslet gyengébben teljesít a korábbi években megszokottól – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma szerdán az MTI-vel.

Összesítésük szerint a budapesti modern irodaállomány a harmadik negyedévben új irodaházzal nem bővült, viszont két irodaház a spekulatív irodaállományból a saját tulajdonú állományba került, ami 7100 négyzetméter terület átcsoportosítását jelenti. Adataik szerint a teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 3 955 600 négyzetméter, ezen belül 3 309 000 négyzetméter „A” és „B” kategóriás modern spekulatív irodaterület, 646 600 négyzetméter a saját tulajdonú irodaház. A harmadik negyedévben az üresedési ráta 9,1 százalékot tett ki, ami az előző negyedévhez képest 0,7 százalékpontos csökkenés, míg az elmúlt év harmadik negyedévéhez viszonyítva 1,0 százalékpontos éves növekedés.
    
A közlemény szerint a budapesti irodapiacon a bruttó kereslet 2021 harmadik negyedévében 81 500 négyzetmétert tett ki, ami az előző negyedévhez képest 17 százalékos visszaesés, az előző év azonos időszakához mérten azonban 3 százalékos növekedés. A teljes keresleten belül 60 százalékkal az új szerződések képviselték a legnagyobb arányt, a szerződés hosszabbítások a kereslet 22 százalékát tették ki, míg az előbérleti szerződések aránya 11 százalék, a bővüléseké 7 százalék volt – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma.

2021. október 20.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS