Kezdőlap » Partnerségben nyújtott infokommunikációs szolgáltatásokkal bővít a Telenor
Gazdasági hírek

Partnerségben nyújtott infokommunikációs szolgáltatásokkal bővít a Telenor

A Telenor az idén kilépve a kizárólag mobilalapú szolgáltatói körből informatikai és vezetékes megoldásokkal szélesíti üzleti szolgáltatásai körét – közölte a vállalat az MTI-vel.

A most indított szolgáltatások új mérföldkövet jelentenek a Telenor Magyarország stratégiájában, ezek sikerességét a pénzügyi eredmények is bizonyítják. A vállalat az elmúlt pénzügyi évben 5,1 százalékos növekedéssel elérte a 191,942 milliárd forintos bevételt. A vállalat jelezte: tavalyi árbevételének közel 40 százalékát az üzleti területről származó bevételek adták, a jövőben ettől a piaci részesedésük növekedését várják. Ebben hozzáadott értéket várnak az októbertől elérhető menedzselt tűzfalszolgáltatástól, valamint az optikai vezetékesinternet-szolgáltatástól.
    
Az optikai vezetékes internetelérés technológiai infrastruktúrájában a Telenor partnere a Magyar Telekom, amely nagykereskedelmi konstrukcióban biztosítja optikai hálózatát annak meghatározott területein. A Telenor szerint a koronavírus után a gazdasági újraindulásban és felgyorsulásban, a vállalati szektor digitális lehetőségeinek kiszélesítésében, és a cég működésében egyaránt az ilyen partnerségek a kulcsfontosságúak a további sikeres növekedéshez. A fejlesztések és a hálózat modernizációjának érdekében a Telenor tavaly és idén összesen nettó 92,454 milliárd forintot fordított a hálózatának fejlesztéséhez szükséges frekvenciák megszerzésére.
    
A Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország 1994. március 27-én Magyarországon elsőként indított kereskedelmi GSM-szolgáltatást. A jelenleg 75 százalékban a cseh PPF Csoport, és 25 százalékban az Antenna Hungária tulajdonában álló cég a magyar piac egyik vezető mobiltávközlési vállalataként több mint 1300 munkavállalót foglalkoztat, és 3,1 millió előfizetője van.

2021. október 7.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS