Kezdőlap » A CD&R 9,4 milliárd dollárért megveszi a negyedik legnagyobb brit kiskereskedelmi céget
Gazdasági hírek

A CD&R 9,4 milliárd dollárért megveszi a negyedik legnagyobb brit kiskereskedelmi céget

Egy hétvégén tartott aukción a Clayton Dubilier & Rice LLC (CD&R) amerikai befektetési társaság vezette konzorcium ajánlotta a legtöbbet a negyedik legnagyobb brit kiskereskedelmi cégért.

A CD&R 9,4 milliárd dollárt ajánlott a Wm. Morrison Supermarkets Plc vállalatért, lekörözve ezzel a másik ajánlattevőt, a Fortress Investment Group LLC-t, amely a SoftBank Group Corp. japán távközlési és internet szolgáltatóé. A CD&R az Ares Management Corp., valamint a Goldman Sachs Group Inc. befektetési cégével közösen részvényenként 2,87 fontot (3,9 dollárt) ajánlott, míg a vetélytárs Fortress 2,86 dollárt.  
    
A CD&R júniusban már „kopogtatott” a Morrisons ajtaján, de az akkori 7,6 milliárd dolláros ajánlattal a brit cég vezetősége még csak foglalkozni sem akart. Ezután jelent meg a színen a Fortress, amely júliusban 8,7 milliárd fontot, augusztus elején pedig már 9,3 milliárd fontot ajánlott fel, a vetélytárs azonban nem adta fel, a CD&R 9,5 milliárd dollárral rukkolt elő. A brit vállalategyesülést és -felvásárlást felügyelő bizottság ezután aukció megtartását rendelte el, ahol a magasabb ajánlattevő győz.
    
A Morrisons részvényeseinek közgyűlését október 18-án tartják, ahol döntenek az ügyletről. Az 1899-ben alapított Morrisons szupermarket-hálózata mintegy 500 egységből áll, de például kávézókat is üzemeltet és nagykereskedelmi üzletága az Amazon.com és más online vállalatok élelmiszerbeszállítója.

2021. október 4.

(MTI/Reuters/AP)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS