Kezdőlap » Futárokkal akart kábítószert hozatni Magyarországra egy szerb férfi
Gazdasági hírek

Futárokkal akart kábítószert hozatni Magyarországra egy szerb férfi

Autóban elrejtve 12 kilogramm amfetamint akart Magyarországra szállíttatni két, Németországban lebukott magyar futárjával az a szerb férfi, aki ellen a Zala Megyei Főügyészség emelt vádat – közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Pirger Csaba az előzményeket ismertetve elmondta: a 43 éves, Zala megyében élő szerb férfi még 2019-ben repült Rotterdamba, hogy egy holland férfival felvegye a kapcsolatot, de néhány héttel később az ottani hatóságok négy kilogrammnyi, MDMA tartalmú kábítószer miatt elfogták a kapcsolatát. Pár hónap múlva a férfi újból Rotterdamba repült, hogy egy másik holland kábítószer-kereskedővel találkozzon, akivel meg is állapodott abban, hogy 12 kilogrammnyi kábítószert vásárol.
    

A szerb férfi visszautazott Magyarországra, ahol két ismerősét bízta meg a drog hazahozatalával, cserébe pénzt és kábítószert ígért. A két magyar férfi személyautóval Hollandiába utazott, ahol megvásároltak egy kábítószer elrejtésére preparált furgont, az árut pedig a szerb férfi sms-ben és telefonon folytatott folyamatos irányítása mellett vették át az eladótól.
    

A főügyészség vádirata szerint a holland közreműködőkkel, illetve több autó- és helyszínváltással kísért ügyletet követően a futárok a furgonban elrejtették a jelentős mennyiségű kábítószert, de Németországon átutazva a rendőrök elfogták őket. A két férfi tavaly márciusban öt és fél, illetve négy év börtönbüntetést kapott a német hatóságoktól.
    

A Zala Megyei Főügyészség a visszaesőnek számító szerb férfi ellen társtettesként, különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás kísérlete miatt emelt vádat. Ha az előkészítő tárgyaláson teljes beismerő vallomást tesz, nyolc év fegyházbüntetést kaphat a főügyészségi indítvány szerint.

2021. március 9.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
2021. március
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031