Kezdőlap » Csaknem 900 lakásos lakóparkot épít a főváros XI. kerületében az Atenor
Ingatlan

Csaknem 900 lakásos lakóparkot épít a főváros XI. kerületében az Atenor

Az Atenor Hungary Kft. 897 lakásos lakóparkot épít Budapest XI. kerületében, Újbudán a Kánai tó partján, ahol a napokon belül el is kezdődik az építkezés – mondta a vállalat ügyvezető igazgatója csütörtökön az MTI-nek.  

Hozzátette: a Lake 11 Home & Park ingatlanfejlesztési projekt 18 telekből álló, 8,2 hektáros területén 6 telekre megkapták az építési engedélyt. A lakópark a tervek szerint legkésőbb 2026 végégig megvalósul. Borbély Zoltán a beruházás értékét nem hozta nyilvánosságra. A fejlesztés részeként a lakások mellett orvosi rendelőt, bölcsödét, óvodát, kisebb irodákat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is kialakítanak, valamint megújítják a lakóparkban a közterületet.
    

Az ügyvezető jelezte: a lakások építésénél nagy hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóságra, ezért például a lakások fűtését és hűtését alternatív energiaforrásból, geotermikus hőszivattyús rendszerrel oldják majd meg. Közölte, hogy már értékesítik a lakásokat, amelyek közül egyelőre 260 van a piacon, több mint hatvanat már el is adtak. Borbély Zoltán elmondta, az Atenor 2009 óta aktív Magyarországon, Budapesten eddig 350 ezer négyzetméternyi portfólióval rendelkeznek. Az Atenor a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő vállalat. 
    

A cég korábbi tájékoztatása szerint a fejlesztés alatt álló európai projektjei csaknem 1,3 millió négyzetmétert fednek le. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Hágában (Hollandia), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Lisszabonban (Portugália), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Budapesten és Bukarestben (Románia) találhatóak. A bevételek az egyes fejlesztési projektekre külön-külön létrehozott projektcégeken keresztül folynak be az anyavállalathoz, a belga Atenor SA-hoz. Az Atenor S.A. 2019-es bevétele 107 millió euró volt a korábbi közlés szerint. A magyarországi projektcégek 2020-as árbevételének összesítése márciusban zárul. Az előzetes adatok szerint 25-30 milliárd forint, 71-86 millió euró között alakult a magyarországi árbevétel tavaly.

2022. április 29.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS