Kezdőlap » Franchise és hitelközvetítő holdingban szerez többségi tulajdont az Otthon Centrum
Ingatlan

Franchise és hitelközvetítő holdingban szerez többségi tulajdont az Otthon Centrum

Az Otthon Centrum Holding többségi tulajdont szerez az Open House franchise és hitelközvetítő holding társaságban – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásban.

A tranzakció a nagyobb ingatlan-portfólió kihasználásán keresztül magasabb színvonalú, hatékonyabb ügyfélkiszolgálást eredményez – indokolták a megállapodást, amely szerint az Open House hálózat a jövőben is önálló menedzsmenttel, a saját brandje alatt működik. A minősített többséget biztosító befolyás úgy kerül az Otthon Centrumhoz, hogy az Open House eddigi tulajdonosai kisebbségi tulajdonosként felelnek a holding operatív irányításért, saját irodáikat pedig Open House Franchise Partnerként üzemeltetik – olvasható a közleményben.
    

Az Otthon Centrum kötvényeivel jelen van a Budapest Értéktőzsdén. Legutóbbi beszámolója szerint a cég 2021 első fél évében csaknem 3 milliárd forintos bevételt és 461 millió forintos adózott eredményt ért el. Egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 2 milliárd forintos bevétellel és 189 millió forintos nyereséggel zárt.

2022. április 12.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS