Kezdőlap » Több mint 6,5 milliárd forintból újított meg négy áruházat a Spar
Gazdasági hírek

Több mint 6,5 milliárd forintból újított meg négy áruházat a Spar

Több mint 6,5 milliárd forintos beruházásból új és megújult Interspar és Spar-áruházak nyíltak országszerte, négy településen – közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Pécsen a Siklósi úti Interspar 4 milliárd 670 millió forintból újult meg, az áruház 84 dolgozónak ad munkát. A fejlesztésnek köszönhetően az üzletben tovább bővült a speciális igényeket kielégítő termékek választéka, a gyorsabb bevásárlást önkiszolgáló kasszarendszer segíti, valamint új, energiatakarékos hűtőbútorok, zöldséges állványok, pékségbútorok és kasszák kerültek a belső térbe.
    

Budapesten a Lurdy Házban több mint 800 millió forintból alakítottak ki új Spar-üzletet. A belső eladótérben modern hűtőbútorokat, zöldségesállványokat, pékáru pultokat helyeztek el. A közlemény szerint az ócsai Spar szupermarket csaknem 800 millió forintos beruházással kapott új berendezéseket, új hűtőbútorok, zöldséges állványok, pékségpultok kerültek az eladódérbe.
    

Mindezek mellett több mint 260 millió forintból megújult a gyöngyösi Spar szupermarket is. A modernizált üzletben új és újrahasznosított berendezéseket is beépítettek. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Beruházásokra 32 milliárd forintot fordított a vállalat 2021-ben. Tavaly hat új saját egységet nyitottak, országszerte 18 üzletet újítottak fel, a franchise-hálózat pedig 30 eladóhellyel bővült.
    

A társaság 614 üzletet működtetett 2021 végén, 35 Interspar hipermarketet, 345 szupermarketet és 234 franchise-üzletet. A foglalkoztatottak száma tavaly elérte a 14 500-at.

2022. április 8.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS