Kezdőlap » Az OPEC+ májusban napi 432 ezer hordóval növeli az olajtermelést
Gazdasági hírek

Az OPEC+ májusban napi 432 ezer hordóval növeli az olajtermelést

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és a kartellen kívüli nagy olajtermelők informális szövetsége, az OPEC+ csütörtökön alig tíz perc alatt meghozta azt a döntését, hogy májusban napi 432 ezer hordóval növeli az olajtermelést.

Az OPEC+ országok tavaly júliusban megállapodtak abban, hogy havonta legalább 400 ezer hordóval növelik a termelésüket mindaddig, amíg el nem érik azt a napi 9,7 millió hordót, amennyivel 2020 májusában csökkentették termelési szintjüket. A csütörtöki döntés némileg meghaladta a tradicionálissá vált napi 400 ezer hordó termelésnövelést. A tavaly júliusi megállapodás része volt az is, hogy az OPEC+ országok havonta üléseznek, hogy megerősítsék a korábbi megállapodásukat és ha szükséges, változtassanak azon.
    

Röviddel 14.30 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 105,68 dollár volt, ami 5,75 dolláros, 5,16 százalékos csökkenés szerdához képest. Csütörtökön eddig 104,47 dollár és 110,99 dollár között mozgott a Brent ára. A következő OPEC+ miniszteri találkozót május 5-én tartják.

2022. április 1.

 (MTI/Reuters/TASZSZ)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS