Kezdőlap » Több mint 500 millió forintból növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt. Székesfehérváron
Gazdasági hírek

Több mint 500 millió forintból növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt. Székesfehérváron

Több mint 500 millió forintból növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt. Székesfehérváron, a csütörtökön átadott új üzemcsarnokban medikai konténereket gyártanak majd – közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint az összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat medikai konténergyártó kapacitása a korábbi háromszorosára nőtt a fejlesztésnek köszönhetően, a gyárterület pedig 1000 négyzetméterrel, közel 5500 négyzetméterre bővült. A medikai konténerek olyan moduláris, azonnal bevethető, gyorstelepítésű egészségügyi mobil konténerek, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, vagy humanitárius katasztrófák, illetve egyéb egészségügyi ellátást igénylő helyzetek esetén is alkalmazhatóak – tették hozzá.
    

Az 541 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 433 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amely a gyárterület növelése mellett sík- és csőlézer, targonca, fúró-marógép, hajlító gép, szalagfűrész, csavarkompresszor, illetve hegesztőgépek és hegesztő füstelszívók beszerzését tette lehetővé. A beruházás révén év végéig 26 új munkahely jön létre.
    

A Continest 2020 őszén indította el medikai üzletágát, a ContiMedet, termékeik jelenleg is a világ több pontján teljesítenek szolgálatot, többek között a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is. Az árbevétel közel 90 százaléka exporttevékenységből származik. A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2020-ban 821 millió forint nettó árbevételt és hétmillió forint nyereséget realizált.

2022. március 11.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS