Kezdőlap » Kétszámjegyű béremelést hajtanak végre a Budapest Airportnál
Gazdasági hírek Pénzügy

Kétszámjegyű béremelést hajtanak végre a Budapest Airportnál

Átlagosan 13 százalékkal magasabb bérrel számolhatnak a Budapest Airport dolgozói márciustól, egyes területeken pedig a béremelés mértéke a 15 százalékot is eléri – tájékoztatta a repülőtér-üzemeltető az üzemi tanácsokkal és szakszervezetekkel kötött megállapodása tartalmáról az MTI-t pénteken.

A közleményben jelezték: emelkedik a munkába járási költségtérítés összege is, amely a Budapesten kívülről ingázók esetében márciustól 15 forint kilométerenként. A budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet jelenlegi árával.
    
A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 404 300 forint, amely a tavalyi havi keresetükhöz képest 15 százalékos emelést jelent – emelték ki. Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 404 300 forintra emelkedik. A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, karácsonyi bónuszra és a vállalatnál eltöltött idővel arányos törzsgárda jutalomra is jogosultak.
    
A közlemény szerint az idei bérfejlesztés minden munkakörben jelentős, sok esetben akár havi bruttó 50 ezer forintos alapbéremelést is jelent a Budapest Airportnál. A cégcsoport az elmúlt időszakban több mint kétszáz új kollégával erősítette csapatát – emlékeztettek a közleményben.

2022. február 25.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS