Kezdőlap » Összegyűjtötte a külföldi autópályadíjakat egy weboldal
Gazdasági hírek

Összegyűjtötte a külföldi autópályadíjakat egy weboldal

Összegyűjtötte a nyári utazások legnépszerűbb célországainak autópályadíj-fizetéssel összefüggő tudnivalóit az e-autopalyamatrica.hu.

Ausztriában a hazaihoz hasonló időalapú matricás rendszer van érvényben. A matricát a szélvédőre kell ragasztani, amely a magyarországi benzinkutakon is beszerezhető, illetve online is megvásárolható az e-matrica. Az egyik legnépszerűbb autós célpont Horvátország, ahol kapus rendszeren keresztül kell fizetni az autópályák használatáért készpénzzel – kunával, euróval -, vagy bankkártyával. Szerbiában is kapus rendszeren keresztül lehet kiegyenlíteni az úthasználat díját, a kártyás fizetés a kapuk mindegyikénél lehetséges, de fizethetünk készpénzzel is.
    
Szlovéniában időalapú matricás rendszer van, a  matricák beszerezhetők benzinkutaknál, akár Magyarországon is a Mol-kutaknál. Csehország autópályáin e-matricás rendszer van érvényben, motorkerékpárral viszont az autópályák használata ingyenes. Szlovákiában időalapú matricás fizető rendszer van, a matricát kötelező a szélvédőre ragasztani. Motorkerékpárral az autópályák használata ott is ingyenes.
    
Románia teljes úthálózatán matricás fizető rendszer van használatban. Franciaországban és Olaszországban fizetőkapus rendszer működik. Németországban az autópályák használata személyautóval és motorkerékpárral minden szakaszon ingyenes. Svájcban az autópályák és autóutak használatához éves matricát kell vásárolni, amelynek ára 40 svájci frank – ismerteti az e-autopalyamatrica.hu a honlapján.

2021. július 9.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
2021. július
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031