Kezdőlap » Több mint 162 ezer négyzetméterrel nőtt a logisztikai ingatlanterület a második negyedévben
Ingatlan

Több mint 162 ezer négyzetméterrel nőtt a logisztikai ingatlanterület a második negyedévben

A második negyedévben több mint 115 ezer négyzetméter új logisztikai ingatlant adtak át a budapesti agglomerációban, míg vidéken csaknem 47 ezer négyzetmétert – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel hétfőn.

Június végére az ipari és logisztikai ingatlanállomány területe a budapesti agglomerációban 2,928 millió négyzetmétert tett ki, vidéken meghaladta az 1,38 millió négyzetmétert.
    

A fővárosban és környékén az új átadások terület alapján csaknem elérték a tavalyi azonos időszak szintjét, de az üresedési ráta 2,5 százalékponttal magasabb, 6,4 százalékos lett, majdnem 188 ezer négyzetméter volt kihasználatlan. Vidéken a több mint 75 ezer négyzetméternyi üres ingatlan 5,5 százalékos arányt jelent.
    

A teljes bérlői kereslet a fővárosi agglomerációban több mint 113 ezer négyzetméter, ami éves összevetésben csaknem 34 százalékos csökkenés. A teljes keresleten belül a hosszabbításoké volt a legnagyobb rész 42 százalékkal, míg az új szerződések aránya 39 százalék, az előbérleteké 19 százalék – közölték. A tulajdonos használatában álló területek nem tartoznak bele az összesítésbe.

2022. augusztus 2.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS