Kezdőlap » Kiskereskedelmi cégek is foglalkoztatnának menekülteket
Gazdasági hírek

Kiskereskedelmi cégek is foglalkoztatnának menekülteket

A műszaki és az élelmiszer-kiskereskedelemben működő cégek is foglalkoztatnának ukrajnai menekülteket – közölték a területen működő cégek az MTI érdeklődésére.

A március 7-én megjelent kormányrendelet szerint a menedékes Magyarország területén engedélymentesen jogosult munkát vállalni, ha a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásáért felelős miniszter közleményében meghatározott foglalkozások valamelyikében dolgozik, ideértve a munkaerő-kölcsönzés útján történő foglalkoztatást is. Engedélymentes foglalkozásnak minősül több munkakör a kereskedelem területén is.
    

A MediaMarkt jelezte, kiterjeszti munkaerő-toborzását az Ukrajnából érkező, magyarországi menekült státusszal bíró munkavállalókra, akik a kormány által elrendelt gyorsított eljárásnak köszönhetően gördülékenyebben tudnak álláshoz jutni a műszaki kereskedelmi láncnál. Az Aldi Magyarország szintén arról számolt be, hogy örömmel vették a magyar kormány intézkedését, amely könnyítést jelent az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülők számára.
    

Hozzátették, a vállalat számos területen rendelkezik nyitott pozíciókkal, így bolti, logisztikai és informatikai területre is keres munkatársakat, ezek a pozíciók és a részmunkaidős foglalkoztatás az Ukrajnából érkező menekültek számára is nyitva állnak. A Spar és a Lidl azt közölte, vizsgálják a lehetőséget. A Lidlnél a részletek kidolgozása folyamatban van. A Spar kommentárjában úgy fogalmazott: a kormány intézkedéseivel összhangban vizsgálják a menekültek munkavállalási és belépései lehetőségeit azonos pályázati feltételek mentén.

2022. március 19.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS