Kezdőlap » Újabb együttműködési megállapodást köt a Richter és az AbbVie
Gazdasági hírek

Újabb együttműködési megállapodást köt a Richter és az AbbVie

Neuropszichiátriai betegségekre kiterjedő együttműködést jelentett be a Richter Nyrt. és az amerikai AbbVie gyógyszeripari vállalat pénteken.

Közleményük szerint új, közös fejlesztési- és licencszerződést kötnek olyan innovatív dopamin receptor modulátorok kutatására, fejlesztésére és értékesítésére, amelyek neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehetnek alkalmasak. Az együttműködés a Richter által végzett preklinikai kutatásokon alapul, és számos, fejlesztésre kijelölt új molekulát érint. A Richter és az AbbVie 15 éve működnek együtt központi idegrendszeri projektekben, aminek eredményei egyebek mellett a globálisan bevezetett cariprazine hatóanyagú készítmények.
    

A szerződés értelmében az együttműködés tartalmaz mind preklinikai, mind klinikai K+F tevékenységeket, amelyek költségeit a felek közösen viselik. A szerződés aláírásakor a Richter egy mérföldkő bevételre jogosul, emellett további mérföldkő bevételek válhatnak esedékessé a jövőbeni fejlesztés, törzskönyvezés és értékesítés során elért, a megállapodásban meghatározott célok teljesülésekor. Mindezeken felül a Richter értékesítéshez kötött royalty bevételekre is jogosult.
    

A megállapodás szerint az AbbVie kizárólagos globális értékesítési jogokkal bír, kivéve azokat a területeket, amelyek a Richter hagyományos piacainak tekinthetők, mint Európa, Oroszország, az egyéb FÁK országok, valamint Vietnám. Az ügylet lezárása 2022 második negyedévében várható, attól függően, hogy megfelelően teljesülnek-e az ilyen ügyleteknél szokásos előzetes feltételek, beleértve a vonatkozó hatóságok vizsgálatát is – jelezték a közleményben.

2022. március 13.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS