Kezdőlap » Az AutoWallis alaptőkéje 5,3 milliárd forintra emelkedik
Gépjármű

Az AutoWallis alaptőkéje 5,3 milliárd forintra emelkedik

Az AutoWallis Nyrt. igazgatósága a vállalat alaptőkéjének 5,3 milliárd forintra történő emeléséről döntött új részvények nyilvános forgalomba hozatalával – tájékoztatta a társaság a tőkepiaci szereplőket a tőzsde honlapján csütörtökön.

A cégbíróság csütörtöktől hatályos végzésével bejegyezte az alaptőke emelést. Az új részvényeket a befektetők értékpapírszámlájára várhatóan november 24-i értéknappal írják jóvá, illetve ezzel egyidejűleg vezetik be a részvényeket a Budapesti Értéktőzsdére. A vállalat a tájékoztatóval párhuzamosan a tőzsde honlapján a november 15-től hatályos alapszabályát is közzétette.
    
A társaság 2020-ban 88 milliárd forint árbevételt ért el, amelyet tervei szerint az idei év végére megduplázhat, az évtized közepére pedig a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd fölé növelhet. A kelet-közép-európai régió 14 országában jelenlévő AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a vállalat papírjai szerdán 120,5 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 135 forint, legalacsonyabb 79,6 forint volt.

2021. november 18.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS