Kezdőlap » Vírusellenes technológiával hirdetett ágynemű miatt indított vizsgálatot a versenyhivatal
Gazdasági hírek

Vírusellenes technológiával hirdetett ágynemű miatt indított vizsgálatot a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Viral Stop ágynemű-termékcsalád gyártóival szemben, amiért valószínűsíthetően nem nyújtottak megfelelő tájékoztatást a termékek vírusellenes kezelésével kapcsolatos, lényeges információkról.

A GVH hétfői közleménye szerint azért indítottak versenyfelügyeleti eljárást a Viral Stop termékcsaládba tartozó paplanok és párnák gyártóival – a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft.-vel, illetve a francia Proneem R.C.-vel – szemben, mert feltételezhetően tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak két népszerű, hazai webáruház felületein.
    

A termékcsaládot egy különleges, a vírusok számát csökkentő textilkezeléssel népszerűsítik, ugyanakkor a cégek vélhetően nem nyújtanak megfelelő tájékoztatást az ezzel kapcsolatos, jelentős információkról, például a technológia hatásának várható időtartamáról, valamint az azt befolyásoló, akadályozó körülményekről. Mivel a vállalkozások kereskedelmi gyakorlata széles fogyasztói körhöz juthatott el, a járvány miatt pedig fokozott az érdeklődés a hasonló termékek iránt, a GVH az értékesítési gyakorlat vizsgálata mellett döntött.
    

A versenyhivatal jelezte: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

2021. április 26.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
2021. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930