Kezdőlap » A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját rendezik a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában
Gazdasági hírek

A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját rendezik a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában

A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját rendezik a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában március 20-án, vasárnap, minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit és a magyar pavilon közös akciójában – tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel pénteken.

Mint írták, az elmúlt két évben lényegesen nőtt a sakkot elkezdők és aktívan űzők száma, valamint a versenyeket, közvetítéseket és a sportág kiemelkedő alakjait követők rajongói tábora is. Ezzel párhuzamosan új közösségek formálódtak, új események és platformok születtek. Ezt az összetartozást erősíti és helyezi új kontextusba a “Polgár Judit vs The World” elnevezésű akció.
    

Közölték: vasárnap Polgár Judit és a magyar pavilon olyan globális és integrált társadalmi esemény házigazdái lesznek, amelynek keretében virtuálisan milliók ülnek majd asztalhoz és játszanak élőben egyetlen játékos ellen; a 11 táblás online szimultán során Polgár Judit tíz, összesen 6 milliós táborral rendelkező influenszerrel és követőikkel mérkőzik.
    

Igazodva a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) “2022 – A nők éve” kezdeményezéséhez, az egyik influenszertáblán női játékosok, egy másikon pedig gyermekek mérkőznek meg Judittal. A legendás sakk-királynő a “világtáblán” is játszik majd a világ sakkozóinak közösségével. Ezen a játszmába bekapcsolódó valamennyi résztvevő szavazhat a következő lépésről az erre a célra létrehozott platformon. A rendszer a legtöbb játékos által javasolt lépést teszi meg.
    

A mérkőzéseket a Magyar Pavilon dómjában az eseményre épített stúdióban, egyedi digitális sakktáblákon játsszák. Judit innen kommentálja a lépéseket és a stratégiákat az influenszereket és táborukat is bevonva a beszélgetésbe, a budapesti stúdióból pedig profi kommentátorok és meglepetésvendégek támogatják a showt. A világ első interaktív közösségi sakk szimultánját a Twitch főoldalán élőben lehet majd követni. További információ: https://jpvstheworld.hungaryexpo2020.hu/

2022. március 18.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS