Kezdőlap » A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe
Gazdasági hírek

A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe

A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe, így már 100 berendezésnél lehet az eddiginél kényelmesebben és gyorsabban vasúti jegyet és bérletet vásárolni – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

mavcsoport.hu

A berendezésekből 24-et a Budapest-Esztergom, 27-et a Budapest-Vác-Szob, 3-at pedig a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra helyeztek ki. A jegyautomaták telepítése a következő hetekben is folytatódik. Még ebben a hónapban 8-at helyeznek ki a Székesfehérvár és Gyékényes, 10-et pedig a Székesfehérvár és Tapolca közötti szakaszra, a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra pedig további 12-t. Székesfehérváron 6, Szolnokon 7, Szegeden 3 készüléket adnak át, és 1-1 jut Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba, Hárosra. Nyáron már 375 új berendezés üzemelhet országszerte, ebből 100 bankkártyás fizetést fogad, a többi készpénzt is – írták.

A rongálásbiztos, időjárásálló berendezések telepítése tavaly novemberben kezdődött. A múlt év végéig a Budapest-Székesfehérvár vonalra 24, a budapesti Nyugati pályaudvarra 22, Erdőkertesre pedig 1 új automata került. A korábban kihelyezett 170 készülékbe új jegyértékesítő szoftvert tettek. A MÁV-Start azt várja a korszerűsítéstől, hogy megszűnjenek a sorok az állomásokon. A közlemény szerint az új automatákat olcsóbb üzemeltetni, és a vasúti szolgáltatás szempontjából is jobb, ha az utasok a felszállás előtt meg tudják váltani a jegyüket. Tavaly a jegyek 12,5 százalékát már automatából, 29,3 százalékát online vették meg az utasok – tették hozzá.

2022. február 9.

(MTI)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS