Kezdőlap » A Nissan 17,5 milliárd dollárt költ új elektromos autók és akkumulátorok fejlesztésére
Gépjármű

A Nissan 17,5 milliárd dollárt költ új elektromos autók és akkumulátorok fejlesztésére

A Nissan Motor a következő öt évben 17,6 milliárd dollárt fordít új elektromos autómodellek gyártásba állítására és a jelenleginél olcsóbb, de nagyobb hatékonyságú akkumulátorok kifejlesztésére – áll a japán cég hétfőn ismertetett tervében.

A Nissan, amely Japán harmadik legnagyobb autógyártója, a következő öt évben 23 új modell, köztük 15 elektromos modell gyártásának elindítását célozta meg, és azt tervezi, hogy 2028-ra olyan új autókat dob piacra, amelyek a jelenleg általánosan használt lítium-ion akkumulátorok helyett szilárdtest-akkumulátorokkal üzemelnek majd. Az ilyen akkumulátorok semmilyen folyadékot nem tartalmaznak, ellentétben a manapság az elektromos járművek hajtására elterjedt lítium-ion akkumulátorokkal, hanem szilárdtest elektródákkal rendelkeznek. A nagyobb energiatárolási kapacitás mellett az alacsonyabb gyúlékonyság is a technológia előnyei közé tartozik.
    
A Nissan azzal számol, hogy 2026-ra jelentősen növeli elektromos és hibrid autóinak eladását főbb piacain. Összeladásán belül ezt az arányt 75 százalékra tervezi felfuttatni Európában, 55 százalékra Japánban és 40 százalékra Kínában. A Kínáéhoz hasonló mértéket az Egyesült Államok piacán csak 2030-ra tervezi elérni a Nissan.

2021. november 29.

(MTI/AP/TASZSZ)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS