Kezdőlap » Nem tudja növelni a termelést az Audi
Gépjármű

Nem tudja növelni a termelést az Audi

Az Audi nem lesz képes növelni a termelést a közeljövőben, mivel a világ más autógyártóihoz hasonlóan nehezen jut hozzá a járművek elektronikájának működéséhez szükséges számítógépes chipekhez.

Markus Duesmann, a német vállalat igazgatótanácsának elnöke az Augsburger Allgemeinen című újság keddi számában megjelent nyilatkozatában elmondta, hogy megközelíti a százezret azoknak az autóknak a száma, amelyek gyártását szeretnék befejezni, de nem tudják, sőt lesznek olyanok is, amelyek soha nem készülnek el. A tekintélyes autóipari szakember arra figyelmeztetett, hogy a félvezetők hiánya okozta problémák jócskán áthúzódnak a jövő évre is.

„Reméljük, hogy 2022 első félévének végére stabilizálódik a termelés és chipszállítások” – mondta. Hozzátette, hogy a chipválság egy rekordévtől fosztja meg a vállalatot.

Duesmann szerint ellenőrizni kell és át kell dolgozni az ellátási láncokat a jövőben.

„Át fogjuk vizsgálni a teljes szállítási láncunkat, hogy biztosítani tudjuk vállalatunknak az évente szükséges több milliárd chipet, de nem készülünk arra, hogy saját chipgyártásba kezdjünk” – mondta Duesmann a lapnak.

A belső égésű motorok leváltására irányuló erőfeszítésekről szólva Duesmann úgy fogalmazott, hogy le kell szoktatni a világot a kőolaj és a benzin jelentette „drogról”.

„Le kell róluk mondanunk, és át kell állnunk az elektromos motorokra és a megújuló energiaforrásokra. A következő 30-40 évben sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy a világ élhető maradjon – hangoztatta, hozzátéve, hogy mindent meg kell tenni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért, és ennek egyetlen módja, ha „lemondunk az olyan fosszilis tüzelőanyagforrásokról, mint a szén vagy a kőolaj”.

2021. november 3.

(MTI/dpa)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS
2021. november
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930