Kezdőlap » A svéd Electrolux negyedéves nyeresége 52 százalékkal csökkent
Gazdasági hírek

A svéd Electrolux negyedéves nyeresége 52 százalékkal csökkent

A várt mértékben csökkent a Magyarországon is jelen lévő, háztartási gépeket és berendezéseket gyártó svéd Electrolux vállalat nyeresége a harmadik negyedévben elsősorban a nyersanyagárak emelkedése miatt.

A stockholmi központú cég azt közölte, hogy a szeptember végével zárult negyedévben a nyeresége 52 százalékkal, 1,14 milliárd koronára (1 korona 36,56 forint), részvényenként 3,98 koronára esett az egy évvel korábbi 2,36 milliárd koronáról, részvényarányosan 8,20 koronáról. A működési nyeresége 49 százalékkal, 1 milliárd 640 millió svéd koronára süllyedt.
    
A legnagyobb európai háztartásigép-gyártójának negyedéves bevétele éves összevetésben 3 százalékkal, 30 milliárd 930 millió koronára mérséklődött. Elemzők is 1,14 milliárd korona negyedéves adózott eredményt vártak, de szerényebb, 29,91 milliárd korona bevétellel számoltak. A cég azt közölte, hogy a teherhajó-szállítás drágulásával és a nyersanyagok árának emelkedésével összefüggő, mintegy 300 millió korona pluszkiadást nem sikerült teljes mértékben ellensúlyozni. A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket.

2021. november 1.

(MTI/dpa)

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget
BUDAPEST IDŐJÁRÁS